Medjunarodni filmski festival dokumentarnog filma u Beogradu od 11. do 14. maja

Izvor: Beta, 03.Maj.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medjunarodni filmski festival dokumentarnog filma u Beogradu od 11. do 14. maja

Medjunarodni festival dokumentarnog filma u Beogradu (BELDOCS) biće održan od 11. do 14. maja, najavljeno je danas na predstavljanju filmova Srpskog takmičarskog programa.Ovogodišnji Medjunarodni festival dokumentarnog filma biće održan po 11. put, a organizatori su najavili da će biti predstavljeno 98 filmova u 11 bioskopskih sala. U konkurenciji dokumentarnih filmova iz Srbije takmičiće se osam filmova koji će se boriti za tri nagrade - najbolji film, najbolja kamera i najbolja montaža.Nagrade za najbolje filmove je obezbedio Filmski centar Srbije, kao i podršku u iznosu od 2.000 evra pobedniku konkursa Beldocs in Progress za domaći film u fazi razvoja.Direktor festivala Mladen Vušurović zahvalio je Filmskom centru Srbije na podršci i obavestio da je podneo zahtev za preispitivanje odluke Ministarstva kulture Srbije o finansiranju kulturnih dogadjaja. "Od Ministarstva kulture Srbije dobili smo sedam odsto potrebnih sredstava, a od Grada Beograda dva odsto. Podneli smo zahtev da se takva odluka Ministarstva preispita", izjavio je direktor festivala Mladen Vušurović.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

O junacima i antiherojima: Predstavljamo srpski takmičarski program Beldoksa

Izvor: Blic, 03.Maj.2018

U okviru srpskog takmičarskog programa 11. Međunarodnog festivala dokumentarniog filma Beldocs takmičiće se osam filmova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.