Izvor: Blic, 04.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni festival pozorišta za decu od 17. do 23. maja

Međunarodni festival pozorišta za decu, 16. po redu, biće održan u Subotici od 17. do 23. maja, saopštila je danas direkcija Festivala.

U okviru takmičarskog programa Festivala ove godine biće izvedeno 20 predstava iz 18 zemalja.

Od ponedeljka, 18. maja do petka, 22. maja svakog dana biće prikazane po četiri predstave u terminima od 10, 12, 18 i 20 časova.

Predstave u zvaničnoj selekciji konkurišu za sedam ravnopravnih nagrada i to za najbolju predstavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u celini, za originalnost i fantaziju, za najbolju režiju, scenografiju, originalnu muziku, estetsko i tehnološko rešenje lutaka i za glumačko majstorstvo.

Festival svake godine izabranim istaknutim umetnicima dodeljuje Nagradu za životno delo - Mali Princ, za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu.

Pored zvaničnog, takmičarskog programa, tu je i bogat prateći program. Ove godine težište pratećih programa Festivala biće na predstavljanju ruskog lutkarstva.

Subotički Međunarodni festival pozorišta za decu tokom proteklih 15 godina postigao je najviše umetničke rezultate predstavljajući više od 400 pozorišnih produkcija iz zemlje, Evrope i sveta.

Za izuzetan doprinos razvoju scenske umetnosti za decu i kulture uopšte, Festival je nagrađen Vukovom nagradom, najvećim kulturnim priznanjem u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodni festival pozorišta za decu od 17. do 23. maja

Izvor: Kurir, 04.Apr.2009

SUBOTICA, 4. april 2009. (Beta) - Međunarodni festival pozorišta za decu, 16. po redu, biće održan u Subotici od 17. do 23. maja, saopštila je danas direkcija Festivala. U okviru takmičarskog programa Festivala ove godine biće izvedeno 20 predstava iz 18 zemalja. Od ponedeljka, 18. maja do petka,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.