Međunarodna smotra folklora

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2010, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna smotra folklora

U Loznici počinje trodnevna međunarodna kulturno-umetnička manifestacija pod nazivom "Evropa igra", koja, devetu godinu uzastopno, u ovom gradu i u Banji Koviljači okuplja amaterske folklorne ansamble iz naše zemlje i iz inostranstva.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović prirediće u Skupštini grada prijem za učesnike, koji će uveče u svečanom defileu kroz centar grada najaviti početak manifestacije.

PO defileu, u Loznici i u Banji Koviljači tokom večeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << će biti održani koncerti na otvorenom, a nastupaće amaterski folklorni ansambli četiri kulturno-umetnička društva (KUD) iz inostranstva i veći broj domaćih.

Svi strani učesnici i lozničko KUD "Karadžić" sutra će nastupiti pred gostima i meštanima Banje Koviljače, dok će u Loznici izvođači programa biti amateri KUD "Krušik plastika" iz Osečine i KUD "Prvi partizan" iz Užica.

Posle nastupa u Lešnici, završni program trodnevne manifestacije u Loznici će prirediti gosti iz inostranstva, kojima će se pridružiti amateri KUD "Novo Crnjelovo" iz Republike Srpske i predstavnici grada domaćina, KUD "Karadžić".

Organizatori ovogodišnje manifestacije ''Evropa igra'' su Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, lokalna samouprava i Turistička organizacija grada, a među učesnicima će biti i niz folklornih ansambala amatera iz lozničkog kraja.

Ta svojevrsna međunarodna smotra, pored afirmacije amaterskog folklornoig stvalaštva, doprinosi i unapređivanju odnosa između zemalja kroz druženje amatera i posete turističkih odredišta kraja.

U okviru te manifestacije i ove godine će biti priređena folklorna radionica i radionica starih zanata u Tršiću. Radovi će biti prikazani na zajedničkoj izložbi ruktvorina koje će predstaviti inostrane zemlje čiji anasambli ove godine gostuju u Jadru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.