Mate Đorđević: Antidot

Izvor: Arte, 13.Mar.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mate Đorđević: Antidot

Slikar se prvi put predstavlja velikom izložbom Somborskoj publici . Mate Đorđević predstaviće se izložbom pod nazivom "Antidot" u Galeriji kultrurnog centra Laza kostić od 19 .marta do 6. aprila 2019. godine. Radovi su nastali u periodu 2015- 2019. godine.

Galerija Kulturnog centra Laza Kostić   je rešila da na izlagačkom prostoru  od 106km prestavi širi opus  slikara Mate Đorđevića koji će se predstaviti   Somborskoj publici  radovima iz perioda  2015-2019. >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << godine. Umetnik je u svoje vreme (2012.godine)  dobio prestizno priznanje u obliku nagradu za slikarsto “Likovna jesen” koja pored nagrade “Milan Konjović”  je priznanje na čiji kapacitet i tradiciju ukazuju imena   poput : Ksenije Divljak, Mire Britke, Vladimia Veličkovića, Dušan  Otaševića, Živka Grozdenića i sl. Na taj način se može reći se   niže još jedan krug saradnje izmedju poštovane isntitucije i autora.   Otvaranje izložbe je 19.marta  sa početkom od 19h. Izložba će trajati do 6.aprila 2019.godine Mate će se u obimnoj galeriji prestaviti publici radovima iz perioda 2015-19.godine  pretežno velikim platnima ,   nastalim na teritoriji Francuske.

Ovim povodom autor povodom izložbe izjavljuje:

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.