Master klas violine Stefana Milenkovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 11:33

Master klas violine Stefana Milenkovića

Svetski poznati violinista Stefan Milenković i nacionalna platforma "Srbija stvara", uz podršku Turističke organizacije Čačka, u julu će organizovati međunarodni master klas violine u Srbiji namenjen talentovanim učenicima i studentima klasične violine širom sveta.

Program dvonedeljnog kampa kreirao je Milenković na osnovu više od 20 godina pedagoškog iskustva na nekim od najprestižnijih svetskih muzičkih koledža, među kojima i Džulijard škola u Njujorku, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i na osnovu raznih edukacija koje je i sam pohađao, navodi se u saopštenju.

Jedan od najvećih srpskih violinista i najmlađi diplomac na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, poslednjih godina bio je i redovni profesor violine na Univerzitetu Ilinois i gostujući profesor na Muzičkoj Akademiji u Beogradu.

Polaznici master klasa pohađaće svakodnevne teorijske i praktične grupne i individualne časove sa Milenkovićem, dnevne časove fizičke spreme specifično razvijene za muzičare, kao i tehnike specijalizovanog disanja, posebno relevantnih za javne nastupe.

Prijave za master klas traju do 1. maja, nakon čega će 31. maja Milenković odabrati 10 najboljih kandidata, koji će potom u julu pohađati dvonedeljni program u muzičkoj školi "Vojislav Vučković" u Čačku.

Više detalja o programu, propozicijama i uslovima pohađanja master klasa svi zainteresovani mogu pronaći na zvaničnoj veb stranici Stefana Milenkovića (www.stefanmilenkovich.com).

Nacionalna platforma "Srbija stvara" je krovno, međuresorno telo čija je misija da podstiče razvoj kreativnih industrija, nauke i ekonomije zasnovane na znanju i da kreira novi nacionalni brend koji Srbiju predstavlja u svetlu moderne i inovativne zemlju, kreativnih i talentovanih ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U julu master klas violine Stefana Milenkovića

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2021

Svetski poznati violinista Stefan Milenković i nacionalna platforma "Srbija stvara", uz podršku Turističke organizacije Čačka, u julu će organizovati međunarodni master klas violine u Srbiji namenjen talentovanim učenicima i studentima klasične violine širom sveta...Program dvonedeljnog kampa...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.