Izvor: Arte, 26.Dec.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Crnobrnja: Anegdote

U bioskopu Balkan u utorak 1. januara, otvara se izložba “ Anegdote”, autora Marka Crnobrnje u organizaciji Fondacije Saša Marčeta.

Izložba “Anegdote” samo je jedan u nizu planiranih događaja Fondacije Saša Marčeta, u sklopu projekta Nova ARTmosfera. Iz fondacije ističu da izložba “Anegdote” predstavlja novogodišnji poklon Beogradu i najavljuju da će i u budućnosti pružati podršku mladim umetnicima. Izložba će biti otvorena za posetioce 01. januara, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << periodu od 12h do 20h. Ulaz slobodan.

“Fondacija Saša Marčeta poklanja Beogradu novogodišnju ARTmosferu kroz izložbu “Anegdote”, simbolično prvog janura za vreme trajanja manifestacije “Ulica otvorenog srca”. Pozivamo sve crvene nosiće Beograda, da pored humanosti prema drugima, poklone svojim najmilijima i sebi, intelektualnu i duhovnu inspiraciju i posete novi kulturni centar, bioskop Balkan. “- zaključila je direktorka fondacije Verica Sujić.

Nova ARTmosfera naziv je velikog projekta Fondacije Saša Marčeta, zvanično otpočetog u novembru, Izložbom 20/20 u bioskopu Balkan. Prva faza projekta je stvaranje dinamične zajednice između nedovoljno povezanih društvenih aktera: umetnika, edukatora, institucija, kompanija, medija i najšire javnosti. U drugoj fazi plan je da se izgradi jedinstvena platforma koja će za umetnike i kreativne ljude obezbediti prostor, dodatna znanja i sredstva, da realizuju svoje ideje, te ideje prezentuju javnosti i tako kreiraju Novu ARTmosferu. Krajnji cilj projekta je modeliranje novog kulturnog pejzaža naše zemlje.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.