Maratonci premijerno u Austriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Maratonci" premijerno u Austriji

BEOGRAD - Opera Isidore Žebeljan "Maratonci", nastala prema filmskom scenariju Dušana Kovačevića, premijerno je izvedena u Bregencu, na Bodenskom jezeru u Austriji, na jednom od najvećih operskih festivala na svetu.

Prema rečima Milice Žebeljan, koja je zajedno sa oboistom Borislavom Cicovačkim napisala libreto, publika je sinoć oduševljeno, dugim aplauzom pozdravila izvođače iz Srbije, operske soliste iz Austrije, Nemačke i Holandije, kao i našeg dirigenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Premila Petrovića.

Operu je režirala Nikola Rab, a nastala je po porudžbini Genesis Fondacije iz Londona i na predlog Dejvida Pauntnija.

Opera "Maratonci" koprodukcija je Bregenc festivala, Jugokoncerta i Nove bečke opere. U Bregencu će biti izvedena još dva puta, a onda odlazi u Beč, gde će imati četiri izvođenja.

Opera najmlađeg srpskog akademika i najizvođenijeg našeg kompozitora u svetu beogradsku premijeru imaće u oktobru na BEMUS-u.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Opera Maratonci izvedena u Austriji

Izvor: B92, 21.Avg.2008

Opera Isidore Žebeljan "Maratonci", nastala prema filmskom scenariju Dušana Kovačevića, premijerno je izvedena u Bregencu, na Bodenskom jezeru u Austriji, na jednom od najvećih operskih festivala na svetu...Prema rečima Isidore Žebeljan, koja je zajedno sa oboistom Borislavom Cicovačkim napisala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.