MIG21

Izvor: Arte, 14.Nov.2017, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIG21

Petak 17. novembar, 2017. u 18.30 h MSUV Novi Sad, Dunavska 37. MIG21 migratory interdisciplinary grid (migraciona interdisciplinarna mreža) međunarodna izložba sa temom migracija. Predavanje, Andrej Strehovec: EUROPIA MEMBRANE - RISK CHANGE.

​U okviru EU projekta RISK CHANGE (Rizikuj promene) i međunarodne izložbe MIG21 Andrej Strehovec, arhitekta, inter-medijski dizajner, teoretičar i scenograf predstaviće opus u razvoju “Europia Membrane”, u kome se prespajaju sva >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << područja njegovih osnovnih zanimanja i koji mu služi kao eksperimentalni projekat za proučavanje društvenog stanja i društvenih razvojnih mogučnosti, kroz tehnologije i teorije.

EUROPIA MEMBRANE - OBSERVING SPACE`

 Europia Membrane` je naduvana geometrijska kapsula sa ulazom za jednu osobu. U unutrašnjosti, posetioci mogu čuti zvučni zapis planete Jupiter *. Membrana je razvijena kao ikona, koja predstavlja utopiju uspostavljanja idealnog društva u svemiru. Struktura se odnosi na vremenski okvir od prvih istraživanja leta do savremenih rešenja za život u vanzemaljskom okruženju. Membrana se koristi za uspostavljanje prostora unutar prostora, za ličnu kontemplaciju. Kroz svoje simbolično prisustvo i iskustvo unutrašnjosti, struktura ima za cilj pokretanje kolektivnog sećanja na otkrića u svemiru i očekivanja u vezi sa razvojem društva.  *Originalni prostorski snimci snimljeni uz pomoć NASA i Donald Gurnett sa Univerziteta u Ajovi. http://www-pw.physics.uiowa.edu/space-audio (audio interpretacija napunjenih solarnih čestica koje reaguju sa Magnetosferom Jupitera, snimljene pločastim valom PWS na Voyager 2, dok je letelica pristupila Jupiteru 2. jula 1979.)

Više o projektu: www.msuv.org | www.riskchange.eu

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.