MAJSTOR TRILERA: Pet NEPROLAZNIH filmova Alfreda Hičkoka koje MORATE pogledati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJSTOR TRILERA: Pet NEPROLAZNIH filmova Alfreda Hičkoka koje MORATE pogledati!

Napetost i zaplet sa elementima strave.

Ukoliko ste gledali film "Ptice", već vam je jasno šta od Hičkoka možete očekivati. Bio je reditelj poznat po filmovima iz žanra triler. Njegovi filmovi obiluju elementima strave i "uvrnutog" humora. U njima su glavni junaci uvek nevino optuženi i u situacijama mimo njihove kontrole i poimanja. Jedna od uobičajenih tema je i analiza muško-ženskih odnosa gde dominira njegov ciničan stav prema romantici. Njegov lični potpis >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u svakom filmu bilo je pojavljivanje ispred kamere, gde se može videti kako statira.

Dajemo vam predloge za filmove ovog majstora strave koje morate pogledat. Možete čekati i tmurne kišne dane ali njihova dinamika i napetost uvek će držati pažnju i dobar su izbor za svaku priliku.

"39 stepenika" (1935)

Ovaj film je već najava Drugog svetskog rata i prilika ovog vremena. Ovo je klasična špijunska priča o mladiću koji igrom slučaja biva uvučen u mrežu špijunaže i ubistvo koje nije počinio. Hoće li se izvući? Pogledajte i sami.

"Rebeka" (1940)

Muškarac upoznaje ženu i kao što uvek biva, rađa se ljubav. Ipak, iza njegove fasade krije se izvestan mrak koji mlada i neiskusna žena ne može da dokuči. Ubrzo se venčavaju i on je odvodi u svoj zamak, kako bi započeli zajednički život. U sreći koja je zadesila, mlada žena nije ni mogla da predpostavi da će morati da se suoči sa mnogo većim izazovima od bračnih dužnosti. Senke koje će se nadviti nad njen život, držaće vašu pažnju do samog kraja.

Ukoliko ste fan Kerija Granta, ovaj film je dobar izbor. Priča prati upoznavanje i sklapanje braka između dvoje mladih ljudi. Stvari se odigravaju veoma brzo i zato među njima do kraja filma pulsira neizvesnosti i sumnja. Radnja je koncipirana tako da žena do kraja filma sumnja da je muškarac koga voli zapravo ubica, koji se ne usturčava da učini bilo šta da bi došao do onoga što želi.

"Ozloglašena" (1946)

Ingrid Bergman igra ulogu ozloglašene devojke čiji je otac radio za Nemačku u toku Drugog svetskog rata. Zboga toga je ozloglašena i bori se sa imidžom koji joj je nametnut. Ona upoznaje policajca koji radi na njenom slučaju a koga igra Keri Grant. Hičkok se i ovde igrao sa neizvesnošću i zato do kraja filma ostaje nejasno da li je mlada žena zaista nevina kao što tvrdi.

"Ptice" (1963)

Ukoliko ste pogledali ovaj film, verovatno nikada nećete verovati pticama. Tema ovog filma su upravo ptice i njihovo neobično ponašanje, kada u seriji napada ubijaju ljude i nastavljaju do kraja baš tako, da se bore poput vojske, napadaju i ubijaju bez poznatog razloga. Ovo su filmke ubice za sva vremena. Zanimljivost vezana za ovaj film je da glavnu ulogu u filmu tumači Tipi Hedren, glumica kojom je Hičkok bio opsednut, zbog čega joj je život pretvorio u pakao. O ovom slučaju snimljen je i film "The Girl" 2012.godine. Tipi je inače majka glumice Melani Grifit i baka Dakote Džonson koju smo gledali u sada već poznatom filmu "Pedeset nijansi siva".

Poznati Hičkokov film "Psiho" čija je scena ubistva pod tušem ušla u anale i upravo zbog sirovosti ubisva, korišćena je u mnogim filmovima koji su kasnije snimljeni. Preporuka je da pogledate i "Vrtoglavicu","Čovek koji je znao previše", "Marni", "Pogled kroz prozor" i tako dalje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.