Lungulov radi Spomenik M. Džeksonu

Izvor: B92, Beta, 18.Avg.2009, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lungulov radi Spomenik M. Džeksonu

Režiser nagrađivanog prvenca "Tamo i ovde" (Here and There) Darko Lungulov trenutno piše scenario za svoj drugi film "Spomenik Majklu Džeksonu", za koji se nada da bi mogao snimati u Srbiji iduće godine.

Lungulov je rekao agenciji Beta da ga je usred rada na scenariju za novi film zatekla krajem juna vest o smrti kralja popa Majkla Džeksona (Michael Jackson), i da je zbog toga morao čak nakratko da prekine pisanje.

"Bio sam zatečen. Morao sam malo da zastanem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se presaberem... ostavio sam scenario malo po strani, da prođe vreme, da vidim da li to ima smisla ili ne. Nisam baš odmah mogao da se vratim pisanju, morao sam da izmerim koliko bi ta nova činjenica uticala na gledaoce i na samu radnju", kaže režiser.

Pošto se ovih dana povukao u osamu hotela "Bebe" na Kosmaju, Lungulov je nastavio rad na scenariju za "Spomenik Majklu Džeksonu", koji bi prema njegovim rečima trebalo da bude "tamna komedija o našim naravima".

Kada je počinjao pisanje scenarija, Lungulov kaže da mu je osnovna ideja bila priča o mladiću koji podizanjem spomenika Džeksonu pojkušava da privuče medije i turiste i spasi od ekonomskog propadanja svoje selo.

"Ovo je u stvari priča više o nama nego o Džeksonu. Vrlo malo ima tu o Džeksonu, jer suština priče nije o njemu", ističe Lungulov.

Početak snimanja "Spomenika Majklu Džeksonu" zavisiće o dobijanju sredstava putem filmskih konkursa, a Lungulov se nada da će se raditi u koprodukciji sa nemačkom kompanijom "Primrose Films", sa kojim je radio i "Tamo i ovde".

Prvenac Lungulova "Tamo i ovde" sa Mirjanom Karanović i Amerikancem Dejvidom Torntonom (David Thornton) u glavnim ulogama, posle nekoliko nagrada na festivalima širom sveta poput "Traibeca", "Hobokena" i "Skip city", ulazi u bioskopsku distribuciju u Srbiji 10. septembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.