„Lukjanova“ Dudi Stojanović

Izvor: Blic, 21.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Lukjanova“ Dudi Stojanović

Beogradsko dramsko pozorište juče je prosalavilo 61. rođendan, a uručene su i godišnje nagrade ovog teatra. Na svečanosti koja je zbog proglašenja nezavisnosti Kosova bila nešto skromnija, Gran pri „Tatjana Lukjanova" za 2007. godinu uručen je Dušanki Dudi Stojanović za ulogu Esme u predstavi „Ćeif" Mirze Fehimovića u režiji Egona Savina.

Stojanovićeva za „Blic" kaže da nije očekivala nagradu jer nikad ništa ne očekuje, ali da je raduje to što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dobila jer nosi ime Tatjane Lukjanove, njene savremenice. Dobitnica nagrade kaže i da joj drago što igra u predstavi koja se bavi povratnicima u Sarajevo posle rata „jer umetnost ne bi trebalo da se izjednačava ni sa kakvim nacionalnim patnjama, a ova predstava svojim umetničkim kontekstom prevazilazi svaku takvu trivijalnost".

A na pitanje da li oseća i ponos zbog učešća u takvoj predstavi, Duda Stojanović odgovara: „Ponos je jedna vrsta opredeljenja: da li si ponosan na sve i svašta ili, kada treba da budeš ponosan, ti si skroman. Ja pre spadam u ovu drugu kategoriju, jer je takav moj stil života."

U BDP-u juče su uručene i nagrade za umetnički doprinos (Miodragu Tabačkom za scenografiju i Danijeli Štajnfeld za ulogu Ene u „Disharmoniji" i Marku Živiću, Danielu Siču i Ivanu Tomiću za uloge u predstavi „Ne igraj na Engleze"), kao i nagrade za radni doprinos zaposlenima u ovom pozorištu (majstoru svetla Siniši Čupiću, majstoru maske i frizeraja Mariji Milovanović, majstoru pozornice Mihajlu Fejzulovskom i sekretaru pozorišta Snežani Zubić).

Predsednica Upravnog odbora BDP-a Đurđija Cvetić podsetila je juče na rezultate ovog pozorišta u prošloj godini: 347 izvedenih predstava (10 premijera), 43 gostovanja, 85.000 gledalaca, kao i učešće na mnogim domaćim i stranim festivalima, među kojima se izdvaja organizacija Beogradskog festivala igre...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.