Lordan Zafranović snima novi film o stradanju naroda Kozare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 13:21

Lordan Zafranović snima novi film o stradanju naroda Kozare

Snimanje filma "Zlatni rez 42" Lordana Zafranovića o stradanju naroda Kozare u Drugom svetskom ratu počeće 21. avgusta, a predviđeno je da traje godinu dana, saopšila je danas produkcija.

Kako je saopšteneo, tekst "Đeca Kozare" koji je Arsen Diklić napisao još 1986. godine, Zafranović je adaptirao i uveo pojedine nove scene, kako bi što vernije prikazao događaje iz leta 1942. godine.

Već prvog snimajućeg dana, pred kamerama će biti glumac Predrag Miki Manojlović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojem će se u kasnijim radnim etapama pridružiti i Leon Lučev, Džek Dimić i Irfan Mensur.

U narednom periodu, biće definisana celokupna glumačka postava koju će činiti glumci iz cele bivše Jugoslavije.

Prema rečima reditelja, taj film donosi jednu važnu poruku – da je na "našim prostorima" moguć suživot.

"Kako se kaže - ne treba zaboraviti zlo, ali valja nam živeti zajedno. Tu smo gde smo. Bez obzira na sve istorijske trzavice, balkanski narodi moraju naći način da žive u dobru, ne u zlu", izjavio je Zafranović.

Autorsku ekipu čini više od 60 profesionalaca iz celog regiona, snimanje će imati dva dela i planirano je da traje skoro godinu dana.

Ceo projekat, koji čini film i TV serija od šest epizoda, podržao je Filmski centar Srbije, Sekretarijat za kulturu AP Vojvodine, Telekom Srbije i Vlada Republike Srpske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miki Manojlović u prvim kadrovima filma o stradanju naroda Kozare

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Avg.2022

Prvog dana snimanja filma Lordana Zafranovića "Zlatni rez 42" o stradanju naroda Kozare u Drugom svjetskom ratu, koje počinje 21. avgusta, pred kamerama će se pojaviti poznati srpski glumac Predrag Miki Manojlović, saopšteno je iz produkcije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.