Ljubitelji umetnosti mogu da ugoste Galeriju Matice srpske u svojim domovima

Izvor: RTS, 22.Mar.2020, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubitelji umetnosti mogu da ugoste Galeriju Matice srpske u svojim domovima

U okviru kampanje „GMS s vama kod kuće“ Galerija Matice srpske je priredila bogat program za ljubitelje umetnosti različitog uzrasta i interesovanja.
U prethodnoj nedelji na društvenim mrežama Galerije Matice srpske objavljeni su materijali, koji su dostupni svim zainteresovanim građanima.

Umetnički izazovU želji da podstaknu građane da ostanu kod kuće, ali da s druge strane provedu svoje vreme na kreativan način, u GSM su osmislili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igru u kojoj svi zainteresovani mogu da „zadato" umetničko delo oponašaju kod svoje kuće i fotografišu se. Postavljanjem fotografije na lične profile, učestvuju u nagradnoj igri u kojoj fotografija sa najviše lajkova dobija poklon iz Muzejske prodavnice Galerije.
Video vođenjeU Galeriji Matice srpske nedavno je otvorena izložba „Inspirisani Italijom“ koja ljubiteljima umetnosti pruža mogućnost da saznaju nešto više o konceptu i izloženim delima putem video-vođenja autorke izložbe Stanislave Jovanović Mindić. Vođenje može da se pogleda na Jutjub kanalu GMS.
Umetničke radionice kod kućeU nemogućnosti da održavaju svoje redovne kreativne radionice za decu subotom, u Galeriji su ponudili roditeljima materijal i ideje kako bi se sa svojom decom zajednički igrali i učili putem njihovih umetničkih radionica. Ove subote pripremili su radionicu „Orkestar spreman? Zaplešimo“ koja se bavi životom slikara Bogdana Šuputa u Parizu.
Pored ovog, uvek je dostupna virtuelna tura kroz stalnu postavku Galerije Matice srpske. 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zanimljiv program Galerije Matice srpske za one koji moraju da budu kod kuće

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2020, 13:02

Galerija Matice srpske je u okviru kampanje "GMS s vama kod kuće" priredila bogat program za ljubitelje umetnosti različitog uzrasta i interesovanja...Na društvenim mrežama Galerije objavljen je sledeći materijal, koji je dostupan svim zainteresovanim građanima:..- Umetnički izazov - u želji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.