Ljiljani Blagojević uručena nagrada Žanka Stokić

Izvor: NaDlanu.com, 11.Mar.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljiljani Blagojević uručena nagrada Žanka Stokić

Glumici Ljiljani Blagojević u nedelju je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu uručena nagrada "Žanka Stokić" za stvaralačku zrelost i bogatstvo umetničkog izraza.

Glumica se, nakon uručenja nagrade, obratila imaginarnom mladom kolegi koji tek ulazi u svet glume rečima da, kad mu je teško, pomisli na veliku dramsku umetnicu Žanku Stokić."Kako se u vremenu koje prepoznaje samo profit, gde se sve meri zaradom, gde je novac religija, kako se u tom vremenu baviti umetnošću? >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Kako na sceni govoriti Sofokla, Euripida, Getea? Kome govoriti te uzvišene misli kad se sistematski neguje površnost, senzacija, skandal i laž", upitala je Ljiljana Blagojević.Upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović pročitao je obrazloženje žirija u kojem se navodi da je prvakinja Drame nacionalnog teatra Ljiljana Blagojević u punoj meri obeležila pozorišni i filmski život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza.On je kazao da je žiri, kojim je predsedavala Mira Stupica, a čiji su članovi Dara Džokić, Dušan Kovačević i Manojlo Vukotić, jednoglasno doneo odluku o ovogodišnjem laureatu.Publici u Narodnom pozorištu obratio se i reditelj Emir Kusturica, u čijem je prvom filmu "Sjećaš li se Doli Bel", Ljiljana Blagojević ostvarila zapaženu ulogu.U Muzeju nacionalnog teatra u nedelju je otvorena i izložba posvećena Žanki Stokić pod nazivom "Žanka u mom snu", autorke Verice Milošević.BEOGRAD, 10. marta 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.