Lepota ljudskog tela na fotografijama Aleksandra Antonijevića od sutra u Progresu

Izvor: Blic, 12.Mar.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepota ljudskog tela na fotografijama Aleksandra Antonijevića od sutra u "Progresu"

Ljubitelji pokreta i fotografije od sutra, 13. marta, (19) u galeriji "Progres" imaju priliku da vide izložbu Aleksandra Antonijevića, istaknutog baletskog umetnika i ovogodišnjeg laureata nagrade "Vip poziva". Ova postavka fotografija ujedno je i uvertira u 12. Beogradski festioval igre.

U prostorijama Nacionalne fondacije za igru danas je najavljeno svečano otvaranje postavke fotografije Aleksandra Antonijevića, dugogodišnjeg prvaka Nacionalnog baleta Kanade i istaknutog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << autora umetnilčke fotografije.

Njegovi radovi posvećeni igračima i lepoti ljudskog tela biće izložbeni u "Progresu" do 21. marta, a nakon toga izložba će biti predstavljena od 23. do 31. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, gde će zvanično i početi program 12. Beogradskog festivala igre.

- Drago mi je što imam priliku da se predstavim domaćoj publici umetničkim fotografijama, jer nisam bio poznat na ovim prostorima, a sa scenom sam se oprostio prošle godine jer sam bio mentalno spreman, iako sam fizički još mogao da igram. I Nije mi žao, srce mi je puno, ostvario sam toliko uloga, gostovanja, putovanja.. Sada me umetnička fotografija ispunjava, a počeo sam pre pet godina, kada sam sa 40 godina počeo da razmišljam šta ću da radim nakon što završim igračku karijeru. Osećao sam da želim da nastavim da svaram, milion puta sam fotografisan tako sam imao predstavu o fotografiji, a dobro poznajem ljudsko telo u prostoru - kaže Aleksandar Antonijević.

Više o Aleksandru Antonijeviću možete pročitati OVDE

Antonijeviću će sutra u "Progresu" biti i uručena nagrada "Vip poziva" koju peti put zajdeno dodeljuju Beogradski festival igre i kopmanija Vip mobile.

Priznanje je ustanovljeno u nameri da se oda počast i publici predstavi rad istaknutih domaćih plesnih stvaralaca koji su ostvarili zapažene karijere u inostranstvu.

Ovogodišnji 12. Beogradski festival igre biće održan od 23. marta do 9. aprila u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Pančevu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lepota ljudskog tela na fotografijama Aleksandra Antonijevića od danas u "Progresu"

Izvor: Blic, 13.Mar.2015, 08:08

Ljubitelji pokreta i fotografije od danas u galeriji "Progres" imaju priliku da vide izložbu Aleksandra Antonijevića, istaknutog baletskog umetnika i ovogodišnjeg laureata nagrade "Vip poziva". Ova postavka fotografija ujedno je i uvertira u 12. Beogradski festioval igre...U prostorijama Nacionalne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.