Leon Bridžis: Ja sam Džordž Flojd, sva moja braća i sestre su Džordž Flojd; Ne želim više da ćutim

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 11:20

Leon Bridžis: Ja sam Džordž Flojd, sva moja braća i sestre su Džordž Flojd; Ne želim više da ćutim

Pesma je originalno bila napisana za Leonov budući album, ali su u jeku trenutnih dešavanja, Leon Bridžis i Teras Martin, odlučili da je suviše aktuelna da bi čekali.

Dobitnik nagrade Gremi kao najbolji R&B izvođač, pevač i kompozitor, Leon Bridžis, objavio je novi singl “Sweeter” u saradnji sa Terasom Martinom. Pesma je inspirisana anti-rasističkim demonstracijama koji ne potresaju samo Ameriku, a napisana je iz perspektive crnog čoveka koji poslednjim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dahom, dok duh napušta njegovo telo, izgovara lament nad svojim životom.

“Odrastajući u Teksasu, iskusio sam rasizam na svojoj koži, kao i moji prijatelji. Od detinjstva učeni smo kako da se ponašamo kada nas zaustavi policija, da bismo izbegli bilo kakve posledice rasnog profilisanja. Predugo sam bio gluv i slep za sve policijske brutalnosti. Smrt Flojda samo je bila poslednja kap u prepunoj čaši . Bio je to prvi put da sam plakao za čovekom koga nisam poznavao. Ja sam Džordž Flojd, sva moja braća su Džordž Flojd, sve moje sestre su Džordž Flojd. Ne mogu, niti želim da više ćutim. Kao što je Aveljova krv bila krik upućen Bogu, Flojd je kriknuo u meni. Zato vam sada predstavljam Sweeter “, izjavio je Leon Bridžis.

“Sweeter je meditativna muzika, nije za svačije uši, ali je za sva srca. Iskreno verujem da su nas oči varala predugo, ali nam srce uvek kaže istinu. Srce mora da se zaleči. Crni ljudi bili su varani mnogo godina, jedina stvar koja može sve da preokrene je srce puno ljubavi”, izjavio je Teras Martin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.