Lagunini pisci na promociji časopisa Omaja

Izvor: Art-anima.com, 29.Dec.2014, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Lagunini'' pisci na promociji časopisa ''Omaja''

Sinoć je u prostorijama beogradskog kluba "Leila" (Kralja Petra 41), održana promocija jubilarnog 10. broja časopisa "Omaja". O strašnim pričama, fantastici u Srbiji i svom dosadašnjem književnom stvaralaštvu, govorili su "Lagunini" pisci Vlada Arsić i Pavle Zelić, pisac i član redakcije časopisa Mladen Marković, kao i urednik "Omaje", etnolog Mladen Milosavljević.

Slučaj je hteo da se promocija časopisa, koji popularizuje mistične priče iz naroda i seoskog života, >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << desi baš na prvi snežni dan u Beogradu. Inspirisani snežnim ambijentom kao i prijatnim kutkom kluba, sagovornici su, poput starih dobrih pripovedača, ispričali po jednu strašnu priču baziranu na svom ličnom iskustvu.

Jubilarni 10. broj "Omaje" predstavlja drugi deo tematskog specijala, posvećenog strašnim pričama čija je radnja smeštena u ambijent Prvog svetskog rata.

Časopis "Omaja" je posvećen temama iz oblasti folklorne fantastike i trenutno je jedini takav u Srbiji. Cilj časopisa jeste afirmacija književnog stvaralaštva inspirisanog narodnim predanjima, mitologijom, strašnim pričama i uopšte, stvaralaštva koje u sebi spaja fantastiku i narodnu tradiciju.
 

 

 

 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.