LEPE VESTI ZA LJUBITELJE KNJIGE! Otkriven neobjavljeni roman Gabrijela Garsije Markesa

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023, 23:16

LEPE VESTI ZA LJUBITELJE KNJIGE! Otkriven neobjavljeni roman Gabrijela Garsije Markesa

Dugo se pretpostavljalo, a sada je i zvanično!

Neobjavljeni roman čiji je autor Gabrijel Garsija Markes pod naslovom "En Agosto Nos Vemos" (Videćemo se u avgustu) postoji i biće objavljen 2024. godine.

Markes je najprevođeniji pisac na španskom jeziku u čitavom svetu. Uspeo je da pretekne i slavnog Migela de Servantesa, najpoznatijeg po "Don Kihotu".

Deca Gabrijela Markesa, Rodrigo i Gonzalo Garsija Barča, dugo su oklevala, ali su nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gotovo decenije došla do zaključka da je delo previše dragoceno da bi bilo sakriveno od javnosti, prenosi "Jutarnji list".

- Čitajući ga još jednom, gotovo deset godina nakon njegove smrti, shvatili smo da tekst sadrži sve što je bilo bitno za njegovo stvaralaštvo - izjavila su deca slavnog književnika.

Iako je vest o posthumnom objavljivanju Markesovog dela izazvala veliku radost u književnim krugovima i među fanovima ovog pisca, istovremeno je pokrenula i kritičku raspravu o tome treba li nedovršeno delo biti objavljeno posthumno.

A post shared by Gabriel García Márquez (@gabriel_garcia_marquez)

Gabrijel Garsija Markes bio je više od književne ikone. Nobelovac, rođen u Kolumbiji, odigrao je ključnu ulogu u stvaranju nove ere u latinoameričkoj i svetskoj književnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.