Izvor: SEEcult.org, 26.Sep.2013, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuvarice u briselskom muzeju

Vezilja Lenka Zelenović iz Beograda, autorka političko-poetskih “kuvarica”, koja se proslavila učešćem u emancipatorskom projektu umetničke grupe Škart, predstavila se na kolektivnoj izložbi “Veženo polje” u Muzeju "Umetnost i margina" u Briselu. Lenka Zelenović zastupljena je na toj izložbi sa sedam “kuvarica”, a mnoge od njih mnogobrojni posetioci naručili su u duplikatima, saopštila je Edicija Jugoslavija.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Političko-poetski vezovi Lenke Zelenović u briselskom muzeju

Izvor: Blic, 26.Sep.2013

Lenka Zelenović, autorka novih kuvarica iz Beograda, svojim političko-poetskim vezovima otvorila je u Briselu kolektivnu izložbu "Veženo polje" u eminentnom Muzeju "Umetnost i margina"...Lenka Zelenović je na izložbi zastupljena sa 7 kuvarica, a mnoge od njih su naručene u duplikatima od strane...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.