Izvor: RTS, 22.Feb.2021, 13:25

"Kutije sećanja"- dela zaboravljena u uglovima ateljea Bojana Savića

U Maloj galeriji ULUPUDS-a otvorena je izložba "Kutija sećanja", Bojana Savića. Postavku čine dela neobičnog umetničkog izraza u kojem se uočava umetnikova želja da se publici predstavi drugačije.
Nedovršeni radovi, ideje neizvedene do kraja, dela koja su godinama stajala u uglovima ateljea, dobila su šansu da prime pohvalu ili osudu publike.

"Mislim da su ta dela trpela jedan, ne mogu da kažem moj strah ali poklopac nevere u njih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da u suštini su dugo vremena morala da budu, što kažemo mi umetnici, skuvana. Da prosto dožive svoje vreme, da izađu u ovoj formi i u ovoj celini kako su sada postavljeni u galeriji", kaže autor Bojan Savić.
Ističe da je eksperiment jako važan kako bi kreativna energija protekla kroz srce i mozak čoveka.
"Potrebno je da vidi stvari iz drugog ugla. Zbog toga sam ja i rešio da napravim neke objekte. Ovde nema samo kutija ali ima puno trodimenzionalnih objekata gde sam pokušao malo da postanem čovek koji gleda iz te treće dimenzije, da kažem voajer", naglašava Savić.
Bojan Savić svoj talenat nesebično deli sa decom i odraslima koji su oboleli od cerebralne paralize, učesnik je umetničkih kolonija kod nas i u inostranstvu i dobitnik mnogih nagrada.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.