Kustendorf: Zlatno jaje Mihaelu Alalu iz Izraela za film „Trn“

Izvor: Vostok.rs, 20.Jan.2017, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kustendorf: Zlatno jaje Mihaelu Alalu iz Izraela za film „Trn“

Mihael Alalu iz Jerusalima sa filmom „Trn“ pobednik je 10. po redu „Kustendorfa“ koji je večeras svečano završen na Mećavniku. Srebrno jaje osvojila je Dankinja Tone Otili za film „Lulu u stvarnom životu“ a bronzano Mateo Gariljo iz Švajcarske za film „Niz grlo“.


Foto: Dragan Karadarević

Predsednika žirija Glin Jan obrazlažući odluke rekla je da je film „Trn“ posebno nasmejao sve i izdvojio se od ostalih filmova jer je na najiskreniji način predstavio lepotu ljudskih osećanja.
Foto: Dragan Karadarević

Domaćin i osnivač festivala Emir Kusturica odlučio je da ove godine dodeli i nagradu za najpoetičniji film koja je pripala Nikolaju Todorovu za film „Pre sna“. Kusturica je sem ovog filma posebno izdvojio i ostvarenja Saše Karanovića „Oj Krajino“ i film „Smrzavanje“ Nelisije Lou.
Foto: Dragan Karadarević

Specijalno priznanje dodeljeno je filmu “Tišina” reditelja Ali Asgari i Farmuš Samadi, dok je nagrada za najbolju fotografiju pripala Andreu Maiki za film “Prvi”.

Zoran Šaponjić
Iskra

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.