Kurtis Blow stiže u Beograd

Izvor: B92, 06.Avg.2012, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurtis Blow stiže u Beograd

Na drugom po redu hip hop festivalu ‘’Svi kao jedan’’ koji će biti održan ove godine 30. i 31. avgusta i 1. septembra u skejt parku na Ušću, pored više od pedeset domaćih, nastupiće i četiri strana izvođača.

Kurtis Blow, legenda hip hopa i jedan od najzaslužnijih za stvaranje ovog pokreta, nastupiće na glavnoj festivalskoj bini u petak 31.avgusta zajedno sa najpoznatijim imenom nemačke Hip Hop scene DJ Tomekom.

Kurtis Blow je svoju karijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << započeo ranih osamdesetih i na svojoj aktuelnosti nije izgubio sve do danas, a svi poznati reperi današnjice smatraju ga za živu legendu kojoj mogu da se zahvale što danas mogu da se bave poslom kojim se bave. Kurtis Blow je bio pionir i promoter ove autentične američke muzičke i ulične kulture i svega što ona podrazumeva, od ulične poezije, preko grafiti scene u Americi, do brejk densa i njegove globalne popularnosti.

U svojoj višedecenijskoj karijeri u istoriju muzike upisan je kao prvi reper koji je potpisao za veliku i komercijalnu izdavačku kuću (Mercury), a hitovima “The Breaks“, “8 million stories“ , “The Basketball“ i “If I Ruled The World“ ostao je upamćen i pod nadimkom “The Godfather of Hip Hop“.

Poznati nemački DJ i producent Tomasz Kuklicz a.k.a. DJ Tomekk je sinonim za Hip Hop kulturu u Nemačkoj, u zemlji u kojoj je Hip Hop pokret pored Velike Britanije zvanično najzastupljeniji u Evropi. Tokom svoje dugogodišnje karijere sarađivao je sa nekim od najpoznatijih imena američke hip hop scene kao što su Ice-T, Fatman Scoop, Khia, Xzibit, Lil Kim, KRS-One, Flavor Flav (Public Enemy) i Gza (Wu-Tang Clan).

Pored njih, na festivalu će nastupiti i poznati Minhenski DJ-evi Don Dado i Benny Bianco, koji će prvog dana festivala, u četvrtak 30. avgusta pored još dvadeset domaćih izvođača u svom dvočasovnom “Back2Back“ setu zabavljati publiku u beogradskom skejt parku.

Imena preko pedeset domaćih izvođača koji će nastupiti na festivalu biće objavljena početkom sledeće nedelje.

Karte za festival su već puštene u prodaju - jednodnevna karta za festival košta 600 din do 15. avgusta, a nakon toga do festivala cena ove karte biti 750 din, dok će cena kompleta u promotivnom periodu biti 1.600din sve do 15. avgusta, dok će posle toga za komplet morati da se izdvoji 1.990din.

Organizatori su saopštili da će u subotu 11. avgusta, kompleti karata biti dostupni po ekstra povlašćenoj ceni od 1.400din, i to preko dana u skejt šopu Kobazz, a uveče na promotivnoj žurci festivala na beogradskom splavu Ringišpil, odmah pored splava Povetarac.

Festivalski program koji će trajati 24 sata, tri dana za redom, svim ljubiteljima hip hop kulture donosi takmičenja u skejtu, rolerima i BMX-u, grafitima i brejk densu, festivalsko selo sa dnevnom binom, predavanjima, radionicama, projekcijama filmova i mnogim drugim sadržajima.

Nakon velikog uspeha prvog izdanja festivala u novembru 2011. u hali Beko, kada je festival posetilo 3.000 ljudi, organizatori su odlučili da već ove godine hip hop festival presele u veći prostor sa bogatijim sadržajem.

Više informacija na sajtu www.svikaojedan.com.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurtis Blow nastupa na festivalu "Svi kao jedan"

Izvor: Kontra magazin, 06.Avg.2012

Na drugom po redu hip hop festivalu ‘’Svi kao jedan’’ koji će biti održan ove godine 30. i 31. avgusta i 01. septembra u skejt parku na Ušću, pored više od pedeset domaćih, nastupiće i četiri strana izvođača. Kurtis Blow, legenda Hip Hopa i jedan od najzaslužnijih za stvaranje ovog...

Nastavak na Kontra magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.