Kultni roman postaje serija, Kluni glumi i režira

Izvor: B92, 15.Jan.2018, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kultni roman postaje serija, Kluni glumi i režira

Američki glumac Džordž Kluni biće režiser i glavni glumac u televizijskoj verziji romana "Kvaka-22" (Catch-22), saopštio je striming servis Hulu.

Kako se navodi produkcija serije od šest epizoda zasnovane na satiričnoj antiratnoj knjizi Džozefa Helera će početi ove godine. Imena drugih glumaca u seriji nisu objavljeni.

Kluni će igrati pukovnika Ketkarta u seriji koju će režirati sa svojim partnerom iz “Smoukhaus Pikčersa” (Smokehouse Pictures) Grantom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Heslovom. Smoukhaus je producent zajedno sa Paramaunt Televizijom i Anonimos Kontent (Anonymous Content).

Roman iz 1961. govori o Džonu Josarianu iz ratnog vazduhoplovstva tokom Drugog svetskog rata čiji uporni napori da izbegne borbe su osujećeni birokratskim pravilom Kvaka-22, što je postao izraz za situaciju u kojoj ne može da se pobedi.

Film iz 1970. zasnovan na tom romanu režirao je Majk Nikols a u glavnim ulogama su bili Alan Arkin kao Josarijan i Martin Balsam kao Katkart.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roman "Kvaka-22" postaje serija, Kluni glumi i režira

Izvor: Radio 021, 15.Jan.2018

Američki glumac Džordž Kluni biće režiser i glavni glumac u televizijskoj verziji romana "Kvaka-22" (Catch-22), saopštio je striming servis Hulu...Kako se navodi, produkcija serije od šest epizoda zasnovane na satiričnoj antiratnoj knjizi Džozefa Helera će početi ove godine. Imena drugih glumaca...

Nastavak na Radio 021...

Kultni roman postaje serija, Kluni glumi i režira

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2018

Serije od šest epizoda zasnovane na satiričnoj antiratnoj knjizi Džozefa Helera će početi ove godine...Američki glumac Džordž Kluni biće režiser i glavni glumac u televizijskoj verziji romana "Kvaka-22" (Catch-22), saopštio je striming servis Hulu...Kako se navodi produkcija serije od šest...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.