Kult-i-više organizuje nedelju klasike

Izvor: Beta, 19.Jun.2014, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kult-i-više organizuje nedelju klasike

BEOGRAD, 19. juna 2014. (Beta) - Serijal koncerata klasične muzike biće organizovan od 21. do 28. juna u Paviljonu Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu, a u programima će učestvovati oko 100 muzičara svih uzrasta, najavila je u četvrtak organizacija Kult-i-više.

Nastupaće solisti, ali i kamerni sastavi ne veći od okteta, a koncerti će imati humanitarni karakter, jer će biti organizovano prikupljanje pomoći za one kojima je pomoć najpotrebnija, najavili su organizatori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<
Nedelja klasične muzike biće otvorena u subotu, 21. juna, na Svetski dan muzike, proslavom i karnevalskom atmosferom koja će najaviti program festivala.

Najbolji učenici osnovnih i srednjih beogradskih muzičkih škola nastupaće 23. i 24. juna, najuspešniji studenti Fakulteta muzičke umetnosti nastupaju 25. i 26. juna, profesori FMU imaće koncert 27. juna, dok će festival biti zatvoren gala koncertom.

Kako su organizatori naveli, ideja manifestacije je da muzičari svih uzrasta u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi predstave čari klasične muzike na zanimljiv i nesvakidašnji način, kao i da uživaju u druženju sa vršnjacima iz drugih škola.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nedelja klasike na Kalemegdanu: Sto muzičara u "Cvijeti"

Izvor: Blic, 20.Jun.2014, 10:01

Serijal koncerata klasične muzike biće organizovana od 21. do 28. juna u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu u okviru manifestacije "Kalemegdanski kulturni krugov". U programima će učestvovati oko 100 muzičara svih uzrasta, najavila je u četvrtak organizacija "Kult-i-Više"....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.