Krokodilu nagrada EACD

Izvor: SEEcult.org, 12.Jul.2016, 04:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krokodilu nagrada EACD

Udruženje Krokodil iz Beograda dobilo je Evropsku nagradu za komunikacije 2016. godine, postavši prvi laureat tog priznanja u kategoriji nevladinih organizacija.

Nagradu je primila Milena Berić, predstavnica sektora komunikacija Udruženja Krokodil, koje je apliciralo za tu nagradu strategijom komunikacija za književni festival Krokodil 2015.

U užem izboru bio je i projekat “Gradovi žele dobrodošlicu izbeglicama” (Cities welcome refugees) organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Eurocities, te Crveni krst Flandrije (Rode Kruis Vlaanderen).

U kategoriji kompanija Evropsku nagradu za komunikacije osvojio je tim komunikacija iz holandske kompanije DSM, a nagradu za mladog komunikatora osvojila je Jelena Vasilev iz Erste banke Srbija za projekat superste.net.

Nagradu dodeljuje Evropska asocijacija direktora komunikacija (EACD) koja broji više od 2.200 članova iz 42 zemlje.

Evropska nagrada za komunikacije dodeljuje se već desetu godinu u okviru Evropskog samita za komunikacije koji predstavlja najveće okupljanje te vrste u Evropi.

“Nagrađujući vrhunske strategije komunikacija, EACD ima za cilj da nagradi izuzetna komunikacijska dostignuća; privuče, inspiriše i angažuje sadašnje i buduće lidere u sektoru komunikacija. Svojim radom nagrađeni timovi promovišu relevantne standarde i unapređuju ovu značajnu profesiju”, izjavio je predsednik EACD Herbert Hajtman (Herbert Heitmann).

Hajtman je rekao da je EACD odlučila da od ove godine uvede i nagrade timovima komunikacija u nevladinom i sektoru kompanija, jer je, nakon sprovedenog istraživanja pre nekoliko godina o prirodi strukture članova EACD i same industrije, bilo očigledno da velike korporacije poseduju jasne prednosti u odnosu na druge organizacije, ali da ono što industrija zapravo traži jesu kreativne i inovativne ideje.

“Nije to pitanje budžeta ili veličine kompanije već motivacije i svežine. U tom smislu, nevladine organizacije apsolutno mogu da se utrkuju za Evropsku nagradu za komunikacije s velikim korporacijama. Pa ipak, zbog različitih već spomenutih početnih pozicija svakako smo morali da ih posebno kategorizujemo”, naveo je Hajtman, dodajući da je bio prijatno iznenađen kada je video da su dva od tri ovogodišnja dobitnika Evropske nagrade za komunikacije iz Srbije.

“Kada smo kreirali asocijaciju pre deset godina naša namera je bila da istinski reflektujemo Evropu u celosti a ne samo Brisel i Uniju pa smo s tim u vezi investirali dosta napora kako bismo osvojili članove iz jugoistočne Evrope i drugih delova kontinenta jer smo osećali da oni mogu značajno da doprinesu razmeni ideja svojim kreativnim pristupom i projektima što ovogodišnji pobednici itekako potvrđuju”, rekao je Hajtman.

Milena Berić je nakon uručenja nagrade u Briselu izjavila da za Udruženje Krokodil to priznanje znači mnogo i predstavlja prvu značajnu potvrdu profesionalnog rada svih članova njegovog tima.

Krokodil se nada da će mu ta nagrada otvoriti vrata ka novim partnerstvima, a samim tim i dalji rast baziran na stalnom usavršavanju i primeni znanja, rekla je Milena Berić.

*Foto: EACD



(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.