Kratka istorija srpske arheologije u Muzeju Vuka i Dositeja

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratka istorija srpske arheologije u Muzeju Vuka i Dositeja

Predavanja pod nazivom "Kratka istorija srpske arheologije: Počeci" biće održano večeras u Muzeju Vuka i Dositeja.

U Muzeju Vuka i Dositeja, koji se nalazi pod okriljem Narodnog muzeja u Beogradu, predavanje će večeras održati dr Aleksandar Palavestra, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Posetioci će biti u prilici da čuju o utemeljivačima arheologije u Srbiji jer će biti reči o delatnosti Mihajla Valtrovića s kraja 19. veka i o pionirskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istraživanjima Miloja Vasića, ali i da saznaju ko su bili prvi nosioci naučnog zvanja doktora u oblasti arheologije i koja su bila naučna interesovanja i istraživanja prvih arheologa.

Ova "kratka istorija“ biće zaključena nazaobilaznim osvrtom na naučne doprinose Dragoslava Srejovića.

Predavanje je organizovano u kontekstu aktuelne postavke "Razaranjem nepobeđeno" čiji su autori kustosi Narodnog muzeja Aleksandar Bandović i Jovan Mitrović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.