Kraljica čembala večeras na BELEF-u

Izvor: Blic, 04.Jul.2016, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica čembala večeras na BELEF-u

Prva dama čembala Smiljka Isaković nastupiće večeras u 21 sat u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja u okviru Beogradskog letnjeg festivala.

Isakovićeva, koju kritika u Srbiji i van njenih granica naziva i kraljicom čembala, održaće koncert "Memento" u pratnji perkusioniste Andrije Sagića.

Oni će večeras izvesti dela Dejana Despića, Jugoslava Bošnjaka, Ivana Jevtića, Zorana Simjanovića, Vladimira Maričića, Bore Dugića, Vere Milanković.

Isaković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je nastupala širom sveta, snimila je nekoliko albuma, uvršćena je u međunarodnoj enciklopediji poznatih muzičara "International Who is Who in Music", a Američki biografski institut ju je uvrstio u "5.000 ličnosti sveta".

Njeno ime nalazi se u "Ko je ko u Srbiji" i međunarodnoj Enciklopediji čembalista i orguljaša.

Nosilac je brojnih prestižnih medjunarodnih nagrada i priznanja.

Njen pratilac Andrija Sagić je multiinstrumentalista i kompozitor, koji posebnu pažnju posvećuje vokalnoj praksi srednjeg veka u Pitagorinom muzičkom sistemu.

Saradjivao je sa Ateljeom 212, Narodnim pozorištem i Pozorištem na Terazijama, osnivač je i umetnički rukovodilac srednjovekovnog ansambla Ludus Musicus i ansambla za eksperimentalnu muziku Roj Trešanja.

Sa čembalistkinjom Smiljkom Isaković, kroz brojne nastupe, Sagić obnavlja izvodjačku praksu starih kamernih sastava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.