Kraljevo nema omladinski centar, ali rešenje postoji

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo nema omladinski centar, ali rešenje postoji

Iako mnogi smatraju da u gradu ne postoje prostori koji mogu da se iskoriste za aktivnosti mladih, aktivisti udruženja "Pozitivna omladina" ukazuju da ih ipak ima.

"Mislim da su mladi danas ogorčeni situacijom u Kraljevu i time što se niko ozbiljno ne bavi njima", kaže Vladimir Petrović, omladinski aktivista.

Kraljevo već nekoliko decenija ima problem nedostatka prostora za mlade, iako ideja o izgradnji omladinskog centra postoji još od 1948.

Cilj "Pozitivne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omladine" ove godine je da uključi što je moguće više mladih u svoj projekat "Direktna akcija", kako bi ih podstakli da se sami bore za ono što im je potrebno. Aktivisti prvenstveno ciljaju na zapuštene građevine koje bi mogle da se adaptiraju za potrebe mladih, a Kraljevo ih ima nekoliko.

Više o njihovom projektu možete videti u priloženom videu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.