Izvor: Danas, 30.Avg.2023, 12:50

„Kraj režima“: Vojni puč u Gabonu?

Na afričkom kontinentu očigledno je izveden novi vojni udar. U Gabonu je grupa vojnih oficira u televizijskom obraćanju objavila „kraj dosadašnjeg režima“. Oni su dodali da su preuzeli vlast u toj zemlji.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

HAOS U ZEMLJI KOJA PLIVA U NAFTI Afriku trese još jedan vojni puč, ali ovaj je drugačiji od svih: Na pomolu pad dinastije Bongo!

Izvor: Blic, 30.Avg.2023

Na afričkom kontinentu je izveden novi vojni udar. U Gabonu je grupa vojnih oficira u televizijskom obraćanju objavila „kraj dosadašnjeg režima“. Oni su dodali da su preuzeli vlast u toj zemlji, jer ne priznaju rezultate izbora prema kojima je predsednik Ali Bongo Ondimba osvojio treći mandat.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.