Nova reč za kojom je čitav svet poludeo: Da li znate koliko novca imaju NILIONERI?

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 22:21

Nova reč za kojom je čitav svet poludeo: Da li znate koliko novca imaju NILIONERI?

Ovaj šarmantni neologizam na šaljiv način definiše veliku skupinu ljudi.

U večini rečnika milioner se definiše kao bogataš čije imanje pretstavlja vrednost od jednog ili više miliona, odnosno, vrlo imućan čovek. Srbija ima i listu od stotinak ljudi koji su multimilioneri, odnosno osoba čije neto bogatstvo je veće od 30 miliona dolara, koje je utvrđeno na osnovu obračuna akcija u preduzećima, stambenih i investicionih jedinica, umetničkih zbirki, aviona, gotovine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ostale imovine.

Ponekad se u govoru koristi i izraz "bilioner", u značenju milijarder. Međutim, da li ste ikada čuli za nekoga ko je nilioner?

"Nilioner" je neologizam koji kombinuje "nili" (od latinske reči "nihil", koja znači "ništa") sa "milioner".

A post shared by Factsdailyy (@factsdailyy)

Dakle, izraz sugeriše nekoga sa veoma ograničenim finansijskim sredstvima, skoro ekvivalentnim tome da nema značajna sredstva za život. Može se koristiti na duhovit ili ironičan način da opiše odsustvo bogatstva, odnosno, da je osoba "švorc".

Srbija Danas/Maja Đorđević

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.