Koreoerotikon

Izvor: SEEcult.org, 11.Feb.2016, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koreoerotikon

Plesna predstava “Koreoerotikon” Stanice – Servisa za savremeni ples premijerno će biti izvedena 16. februara u klubu Petak u Beogradu, a ispituje da li se erotičnost u savremenoj plesnoj umetnosti može upotrebiti za stvaranje dobrobiti za društvo.

Ples uobičajeno u savremenoj popularnoj kulturi naglašava erotičnost tela, kao neophodnog činioca (samo)zadovoljstva i osećaja (lične) vrednosti. U ritualima plodnosti, ples je bio deo ceremonijalnih i duhovnih praksi, koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << seksualni čin i reproduktivne procese predstavljali simbolički. I u ritualima plodnosti i u pop kulturi, takve reprezentacije su prihvaćene i ohrabruju se, dok u uobičajnim okolnostima uglavnom ostaju u sferi privatnog.

Koreoerotikon” se bavi pitanjem načina na koji plesna predstava može da se bavi sadašnjom potrebom za erotičnošću i kako može biti upotrebljena za dobrobit društva, a ne samo za njegovo trenutno zadovoljenje, saopštila je Stanica.

Autori predstave su Ana Dubljević, Marko Milić i Darja Janošević, koja potpisuje i muziku.

U timu su i Aleksandra Jones (umetnička saradnja), Bojan Đorđević (vizuelni materijal) i Ksenija Đurović (produkcija).

Predstava je realizovana uz podršku Nomad Dance Academy, programa Life Long Burning, Ministarstva kulture i informisanja Srbije i programa Kultura 2007-2013.

Izvođenje je u klubu Petak u 21 sat, a ulaz je besplatan.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.