Koraks: Važno mi je da izrazim šta mislim, bez obzira na posledice

Izvor: Beta, 21.Jun.2021, 22:21

Koraks: Važno mi je da izrazim šta mislim, bez obzira na posledice

Karikaturista Predrag Koraksić - Koraks (Corax) izjavio je večeras da se nikada nije plašio posledica koje će imati zbog svojih karikatura."Nikada se nisam uplašio. Bilo mi je važnije da kažem ono što mislim, bez obzira na posledice", rekao je Koraks na otvaranju izložbe svojih karikatura "Paralelna stvarnost" u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine (NDNV).Dodao je da je "preživeo svašta" i podsetio da su mu oca ubili četnici u blizini Čačka krajem 1941. godine."Imao sam tada osam godina. Kao partizanska, cela naša porodica nalazila se na četničkoj poternici. Ni sam ne znam kako smo ostali živi…", kazao je Koraks.On je rekao da je čovek, kao biće, prvo počeo da crta, pa je tek posle progovorio, o čemu svedoče i crteži iz pećina."Ja sam još uvek u toj fazi", našalio se Koraks.Odgovorio je potvrdno na pitanje iz publike da li su na njegovim karikaturama usta predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz godine u godinu sve veća i veća, u skladu s narodnom poslovicom "Hvalite me usta moja, da vas ne pocepam".Reditelj Želimir Žilnik rekao je da Koraks i danas, uprkos godinama, posmatra stvarnost širom otvorenih očiju i ne odustaje.Ukazao je da su Koraksove karikature autentična hronika poslednjih 30 godina "potopa" u kojem se nalazi ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Koraks: Nikada se nisam uplašio, važnije mi je da kažem šta mislim

Izvor: N1 televizija, 21.Jun.2021

Karikaturista Predrag Koraksić - Koraks izjavio je da se nikada nije plašio posledica koje će imati zbog svojih karikatura.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.