Kool & The Gang protresli Havanu

Izvor: B92, 23.Dec.2009, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kool & The Gang protresli Havanu

Hiljade Kubanaca prisustvovale su u Havani besplatnom koncertu grupe Kool and The Gang, koji je bio prvi nastup neke američke grupe u toj zemlji od 2005. godine.

"To je koncert za bratstvo i jedinstvo među narodima", kazao je pred početak koncerta Robert Kool Bell, vođa grupe koja se proslavila 1980-ih godina hitom "Celebration".

"Ta muzika obeležila je čitavu generaciju Kubanaca, moju generaciju", kazala je Frans presu Ana Esteves, 50-godišnja službenica koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na koncert došla sa celom porodicom.

Prethodna i prva američka grupa koja je nastupila na Kubi od revolucije 1959. bili su rokeri Audioslave 2005. godine, kada su koncert u toj zemlji održali i Australijanci, Air Supply.

Kuba je pod američkim ekonomskim embargom od 1962. Ipak, kulturna razmena između dve zemlje intenzivirana je od dolaska Baracka Obame u Belu kuću pre godinu dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.