Konkurs za finansiranje projekata o kulturnom nasleđu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za finansiranje projekata o kulturnom nasleđu

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je danas Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog nasleđa u Republici Srbiji za 2020. godinu.

Konkurs će biti otvoren do 21. januara 2020. godine.

Konkurs se odnosi na projekte iz oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštiti, očuvanju, predstavljanju, interpretaciji, korišćenju i upravljanju: nepokretnim kulturnim nasleđem, arheološkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nasleđem, muzejskim nasleđem, arhivskom građom, nematerijalnim kulturnim nasleđem, starom i retkom bibliotečkom građom.

Takođe, konkurs se odnosi i na projekte iz oblasti bibliotečko-informacione delatnosti, saopštilo je ministarstvo.

Predmet konkursa je finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblastima otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, korišćenja i upravljanja kulturnim nasleđem i bibliotečko-informacione delatnosti.

Kako je navedeno, opšti cilj konkursa je doprinos očuvanju, istraženosti, zaštiti, održivom korišćenju i dostupnosti kulturnog nasleđa, kao i unapređenje delatnosti zaštite kulturnog nasleđa i bibliotečko-informacione delatnosti u Srbiji.

Konkurs je objavljen na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove i druga pravna lica registrovana za poslove zaštite kulturnog nasleđa i bibliotečko-informacione delatnosti, koji ove poslove obavljaju kao svoju pretežnu delatnost, na osnovu zakona i drugih propisa kojima se reguliše zaštita kulturnog nasleđa i bibliotečko-informaciona delatnost.

Pravo učešća na ovom konkursu nemaju ustanove kulture čiji je osnivač Republika Srbija, koje se finansiraju shodno članu 74. Zakona o kulturi.

Na konkursu mogu da učestvuju i druga pravna lica koja se bave edukacijom, promocijom i prezentacijom kulturnog nasleđa i bibliotečko-informacione delatnosti u saradnji sa ustanovama registrovanim za obavljanje ovih delatnosti, o čemu, uz konkursnu dokumentaciju, dostavljaju mišljenje nadležne ustanove zaštite ili biblioteke.

Prijave se podnose na konkursnom formularu koji će se moći preuzeti sa sajta ministarstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarstvo kulture raspisalo konkurs za projekte iz oblasti kulturnog nasleđa

Izvor: Radio 021, 21.Dec.2019

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog nasleđa u Srbiji za 2020. godinu...Konkurs se nalazi na sajtu ministarstva i otvoren je do 21. januara 2020...Pravo učešća na konkursu imaju ustanove i druga pravna lica registrovana...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.