Koncert malih kompozitora

Izvor: Blic, 26.Okt.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert malih kompozitora

Završni koncert 14. festivala dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori", koji nosi naziv „Povedi me", biće održan sutra od 17 časova u Dečjem kulturnom centru Beograd.

- Na konkursu za dečju kompoziciju u oblasti vokalnog i instrumentalnog stvaralaštva učestvovala su deca od sedam do 15 godina, kao i tinejdžeri između 16 i 20 godina. Pristiglo je više stotina kompozicija iz 35 mesta Srbije. Selekciona komisija, sastavljena od naših eminentnih profesora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << muzike i aranžera, izabrala je sedam instrumentalnih i 15 vokalnih kompozicija, koje će se naći na novom CD-u i koje ćemo čuti na sutrašnjem koncertu - kaže Mirjana Miličić-Prokić, koordinator i muzički urednik festivala.

Dečji kulturni centar i Festival „Deca kompozitori" stvorili su generacije mladih kompozitora, solista i kantautora. Ti mladi umetnici predstavljaju našu zemlju na međunarodnim festivalima u Velikoj Britaniji, Bugarskoj, Rumuniji, Turskoj, Makedoniji, Albaniji...

Festival su podržali Ministarstvo prosvete, Ministarstvo kulture, Sekretarijat za kulturu Skupštine grada Beograda i opština Palilula. Ulaz na koncert je besplatan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.