Koncert ansambla Nimbus

Izvor: S media, 12.Jan.2010, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert ansambla Nimbus

Ansambl Nimbus, osnovan početkom prošle godine sa željom da beogradskoj publici predstavi specifične muzičke programe iz renesansnog i baroknog perioda, započeće ovogodišnju sezonu koncertom u Etnografskom muzeju, 23. januara.

Članovi ansambla, profesionalni muzičari koji su studirali i saradjivali sa mnogobrojnim evropskim ansamblima i svetski priznatim umetnicima na polju rane muzike, održali su nekoliko uspešnih koncerata u Etnografskom muzeju koji je svoja vrata >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << otvorio i za neobične muzičke projekte.

Na prvom koncertu u ovoj godini pod nazivom "Venite, Venite" ("Dodjite, dodjite na izvor Gospodnji!"), ansambl Nimbus i solisti Vojka Djordjević, sopran, Gordana Gavrilović, sopran, Radmila Vladetić-Ivanišević, sopran, Zorana Kalapiš, mecosopran i Aleksandar Novaković, bariton, izvešće dela italijanskog kompozitora, gambiste i pevača Djovanija Antonija Klaudija Monteverdija (1567-1643).

Ulaz na koncert u Etnografskom muzeju je slobodan.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.