Koncert Stefana Milenkovića i Edina Karamazova na Kolarcu

Izvor: Blic, 08.Sep.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Stefana Milenkovića i Edina Karamazova na Kolarcu

Koncert svetski poznatih i priznatih umetnika sa ovih prostora, Stefana Milenkovića (violina) i Edina Karamazova (gitara) biće održan 30. septembra u Kolarčevoj zadužbini.

Miljenik beogradske publike, violinista Stefan Milenković odlikuje se izuzetnom profesionalizmom, kreativnošću i energijom. Još u ranom detinjstvu uspešno je osvojio koncertne scene sposobnošću da ostvari direktan kontakt sa publikom kojoj daruje nezaboravne nastupe.

Kao 25-godišnji violinista, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2002. godine, izabran je u rodnom Beogradu za „umetnika godine“. Njegova muzička i životna filozofija zasniva se na istraživanju sveukupne muzičke baštine. Posedujući široka stilska interesovanja, Milenković je pored saradnje sa brojnim orkestrima nastupao sa poznatim bendom Gorilaz, kao i na koncertima koji se pamte sa gitaristom Vlatkom Stefanovskim i njegovim trijom - gde otkriva i osvaja nove prostore muzike svirajući naizmenično svira na akustičnoj i električnoj violini.

Nedavno je beogradskoj publici predstavio projekat "Tango Compas" koji je pokrenuo sa akordeonistom Markom Hatlakom predstavljajući temperamentnu tango muziku različitih autora u sopstvenim aranžmanima.

Za posvećenost humanitarnim akcijama dobio je mnoga priznanja. Učestvovao je na brojnim gala koncertima pod pokroviteljstvom UNESKO - a u Parizu, zajedno s legendarnim Plasidom Domingom, Lorinom Mazelom, Aleksisom Vajsenbergom i Jehudijem Menjuhinom.

Stefan Milenković i Edin Karamazov  izuzetno uspešno sarađuju i na zadovoljstvo publike, dele  umetnički senzibilitet i  strast prema izazovima u istraživanju novih muzičkih formi.

Edin Karamazov se dokazao kao najharizmatičniji lautista današnjice. Njegova uzbudljiva virtuozna izvođenja na lauti i gitari, sa repertoarom koji se proteže od muzike XVI veka do danas, osvojili su najbolje kritike i nezabeležene pohvale u Evropi i Americi.

Kao solista nastupao je i snimao sa vodećim međunarodnim ansamblima za ranu muziku i umetnicima kao što su Hilliard ansambl, Hespèrion XX, Andreas Šol kao i Sting. Vešt interpretator i tehničar na brojnim žičanim instrumentima,

Karamazov je nastupao u najprestižnijim  svetskim dvoranama među kojima su amsterdamski Konserthebau, londoski Vigmor Hol, berlinska Filharmonija i bečki Koncerthaus. Edin Karamazov ostaje posvećen istraživanju upotrebe laute u modernoj muzici. Pored solističke karijere uživa u praćenju pevača različitih stilova i kultura. Kao nekada, i dalje uživa da koncertira na iznenadnim uličnim nastupima.

Na beogradskom koncertu, dva velikana izvešće sonatu "Arpeđone" Franca Šuberta, "Balkanski mozaik" Dušana Bogdanovića, "Začaranu zoru" Ravija Šankara i "Priču o tangu" Astora Pjacole.

Ulaznice po cenama od 900, 1.200 i 1.500 dinara prodaju se na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stefan Milenković i Edin Karamazov na Kolarcu

Izvor: B92, 08.Sep.2015

U Kolarčevoj zadužbini 30. septembra biće održan koncert dvojice svetski poznatih umetnika sa ovih prostora, Stefana Milenkovića i Edina Karamazova u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF)...Dva velikana izvešće sonatu "Arpeđone" Franca Šuberta, "Balkanski mozaik" Dušana Bogdanovića,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.