Koncert Novosadskih šmizli“ 29. avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert "Novosadskih šmizli“ 29. avgusta

U čast svečanog zatvaranja ovogodišnje manifestacije Leto na Trgu galerija, u četvrtak 29. avgusta od 21 čas na platou ispred Galerije Matice srpske, ženski hor "Novosadske šmizle“ nastupiće pod dirigentskom palicom Ane Kovačić. „Šmizle“ će ovom prilikom posetiocima prirediti interaktivnu zabavu uz izvedbu numera iz svog raznovrsnog repertoara – popularnih pesama u širokom opsegu stilova: od starogradske muzike do pop i džez numera.

Ovaj energični hor će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastupiti uz podršku Luke Petrovića na klavijaturi, Milice Šikoparije i Vladimira Mijatovića na gitari i Marka Asurdžića na harmonici. Zatvaranje letnje manifestacije na Trgu galerija upotpuniće gostujući nastup istaknutog flautiste Vladimira Stankovića.

Od 22. juna do 29. avgusta 2019. godine u toku je osma manifestacija Leto na Trgu galerija koju tokom letnjih meseci organizuju tri muzejske institucije na Trgu galerija – Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Galerija Matice srpske i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića. Ovogodišnji ciklus programa ispunjen je koncertima, predavanjima, projekcijama i drugim vidovima prezentovanja kulture i nasleđa različitih zemalja. Svakog četvrtka u 21 sat, uz besplatan ulaz, publika će moći da uživa u vrtovima muzeja, a pojedini programi odvijaće se i na samom Trgu galerija. Manifestaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, kao i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.