Koncert Nade Kolundžije u SKC

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert Nade Kolundžije u SKC

Pijanistkinja Nada Kolundžija održaće sutra koncert u beogradskom Studentskom kulturnom centru.

Pored Nade Kolundžije na sceni će se naći Katarina Jovanović, Nemanja Radulović, Ansaml perkusionista dRumble, Pavle Popov, Katarina Radovanović Jeremić i gost đ Aka Mipi.

Koncert je posvećen dvojici kompozitora, Džonu Kejdžu, koji je sa svojim umetničkim opusom imao oslobađajuću snagu za naredne generacije, izvođenog kod nas, ali nikada dovoljno, i Dejvidu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lengu, koji je poznat kao tvorac muzike za filmove Paola Sorentina - "Velika lepota" i "Mladost".

Leng je jedan je od osnivača festivala "Bang on a Can" koji je posvećen stvaranju nove muzike i koji je izgradio svet u kome moćne muzičke ideje teku slobodno preko raznih žanrova i granica i privlače publiku svojom originalnošću i integritetom.,

Nagrađen je Pulicerevom i brojnim drugim nagradama u SAD i drugim zemljama i jedan je od najizvođenijih američkih kompozitora. Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.