Kolundžijin treći koncert

Izvor: S media, 15.Dec.2009, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolundžijin treći koncert

Proslavljeni violinista Jovan Kolundžija nastaviće svoj veliki umetnički projekat "Bravisimo maestro Mocart" u Kolarčevoj zadužbini, trećim koncertom koji će održati u saradnji sa pijanistkinjom Natalijom Lavrik Mladenović.

Posle prva dva koncerta ciklusa, u okviru koga će Kolundžija sa četiri pijanistkinje u četiri koncertne večeri izvesti 15 Mocartovih sonata, legendarni violinista na svojoj Gvarnerius violini iz 1754. godine, sa rusko srpskom pijanistkinjom Lavrik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nastaviće ovogodišnji koncertni maraton u tradiciji svojih decembarskih druženja sa beogradskom publikom.

Na programu trećeg koncerta u ciklusu "Bravisimo maestro Mocart" su još tri Mocartove sonate: "Sonata D-Dur , KV 306", "Sonata G-Dur, KV 379" i "Sonata B-Dur, KV 454" koje će Kolundžija izvesti sa pijanistkinjom Lavrik koja je diplomirala u rodnoj Rusiji na Moskovskom državnom Konzervatorijumu Čajkovski, a sada je viši umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Na prethodna dva koncerta u ciklusu Kolundžija je pred brojnom publikom u sali Kolarčeve zadužbine uz klavirsku saradnju Nade Kolundžije i Judžin Čoi iz Koreje izveo osam Mocartovih sonata.

Svoj projekat Kolundžija će završiti 17.decembra kada će prvi put nastupiti sa pijanistkinjom Marijanom Humetskom iz Kanade.

Nakon velikog uspeha prošlogodišnjeg projekta "Volite li Betovena", harizmatični virtuoz poznat po velikim koncertnim projektima, kraj ove godine obeležiće Mocartovom muzikom.

Pokrovitelji koncerata "Bravisimo maestro Mocart" su Skupstina Ggrada Beograda, Opština Stari grad i ambasade Kanade, Rusije i Koreje u Beogradu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.