Kole iz grupe Veliki Prezir: Svaki naš koncert je prvi i poslednji

Izvor: Blic, 11.Apr.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kole iz grupe" Veliki Prezir": Svaki naš koncert je prvi i poslednji

"Svaki koncert je i prvi i poslednji. Ide se do kraja. Tu smo svi podjednako važni i mi i vi. Zato će i ovaj koncert biti vrlo poseban" kaže Vladimir Kolarić - Kole, frontmen “Velikog prezira” pred večerašnji koncert u Božidarcu. "Veliki prezir"

"To je kao nekakvo osobađanje kome se sasvim predajemo i tu nema ničega što je lažno, promišljeno ili iskalkulisano. Sve je samo tada i nikada više. Taj osećaj nas primorava da idemo jako duboko, i da svaki put probamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još dublje ili još više, kako god. Niko ne zna kada će se sve završiti, pa ni mi. Zato sa tim u dušama izlazimo na binu i tako varamo vreme. Bar na kratko. To je sve što možemo. Život je težak i zamršen splet oklnosti, postoji nekakav kosmički mehanizam koji odredjuje stvari. U tom spletu meni je omogućeno da živim, mislim i osećam. Stalno tražimo nešto u sebi, nešto što naslućujemo, ali ne znamo šta. Kada smo na bini, prostoriji, kada držimo instrumente, ja tu nalazim stvari koje nisam znao da postoje."

Kada će biti gotov dokumentarni film o bendu i kako biste opisali do sada snimljeni materijal?

"Snimanje bi trebalo da bude završeno do septmbra. Sviđa mi se što je film na neki način demistifikovanje nekih predstava o tome kako je to biti u rokenrol bendu. Isto tako mi se sviđa i da ima stvari sa eksplictnim rokenrol sadržajima, za koje se obično misli da su mitološke, izmišljene stvari. U svakom slučaju, to će biti brutalno iskren film."

Kako biste opisali situaciju u kojoj se nalazi rokenrol scena danas u Srbiji?

"Tu pre svega mislim na mlađe bendove koji su stvarno odlični, ali su naravno potpuno sputani. Mene stvarno dirne kad vidim sve te ljude koliko se trude, koliko gore za ono što rade, koliko tu strasti ima. Društvo je degenerisano, moronski modifikovano i samo se nadam da će im se taj “pranje mozga” metod, obiti o glavu. Svi oblici represije su neminovno osuđeni na propast, pa i ovo unižavanje muzike koja nije u skladu sa “dupe, sise, retard, lova” modelom i koji je sasvim u skladu sa potrebama “ekipe”."

Planovi?

"Koncerti, snimanje albuma, život."

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.