Kolčeriuu uručena UBUS-ova nagrada Nataša Bošković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolčeriuu uručena UBUS-ova nagrada "Nataša Bošković"

Sinoć je na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, nakon uspešnog izvođenja komičnog baleta Vragolanka i ovacija publike učesnicima, usledio program uručenja nagrade "Nataša Bošković", koju Udruženje baletskih umetnika Srbije više od dvadeset godina dodeljuje zaslužnim umetnicima.

Žiri za dodelu nagrade "Nataša Bošković" u sastavu: Dalija Imanić Savić (predsednik), Konstantin Tešea i Jovica Begojev, doneo je jednoglasnu odluku da se nagrada "Nataša Bošković" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za sezone 2017/18. i 2018/19, dodeli prvaku Baleta Srpskog narodnog pozorišta Andreju Kolčeriuu, za ostvarenu ulogu Armana Divala u baletu Dama s kamelijama u režiji i koreografiji Krunislava Simića, koja je premijerno obnovljena u oktobru 2018.

Pre zvaničnog dela programa uručenja, pozdravnom rečju se obratio Toni Ranđelović, direktor Baleta Srpskog narodnog pozorišta. Potom se publici obratila Marija Bajčetić, predsednica UBUS-a koja je zahvalila SNP-u što je omogućilo da uručenje bude upriličeno na velikoj sceni.

Nagrada se sastoji iz plakete, diplome i novčanog iznosa. Nagrade UBUS-a se dodeljuju uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Predsednica žirija Dalija Imanić Savić je pročitala obrazloženje, a potom je tročlani žiri uručio nagradu Andreju Kolčerijuu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.