Ko je lutka sa naslovne strane? Jedna žena tvrdi da je to ona, ali Đorđević tvrdi drugačije

Izvor: B92, 24.Jan.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je "lutka sa naslovne strane"? Jedna žena tvrdi da je to ona, ali Đorđević tvrdi drugačije

U svojoj autobiografiji "Šta je pesnik hteo da kaže" Bora Đorđević je objasnio ko je "lutka".

"Nijedan odgovor nije tačan, a Meri pogotovo nije bila lutka. Radi se o više ličnosti spojenih u jednu i čije su životne priče slične. Reći ću samo toliko da je jedna od njih u Italiji snimala "soft-kor" filmove, dok se u zemlji predstavljala kao ozbiljna glumica; druga je gola svirala violinu na stolu za kojim je sedelo veselo društvo. Mnogo je takvih priča a mnoge su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prepoznale", piše Bora u svojoj autobiografiji "Šta je pesnik hteo da kaže".

Meri Cakić je rekla da je pesma posvećena njoj.

"Te 1978. godine Bora je govorio kako sam najlepša devojka i da sam prava lutka. Mislim da je bilo još prelepih žena, ali za njega sam ja bila ta", rekla je Meri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.