Ko bi igrao Marija i Đokovića na filmu?

Izvor: B92, 11.Jul.2013, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko bi igrao Marija i Đokovića na filmu?

Veliku Britaniju već danima ne popušta euforija zbog trijumfa Endija Marija na nedavno završenom turniru u Vimbldonu, pa su tako već počela nagađanja o tome ko bi mogao da zaigra u filmu o Marijevom putu ka teniskom vrhu.

Ponedeljak (8. jul), dan nakon što je Endi Mari trijumfovao nad Novakom Đokovićem u finalu teniskog turnira u Vimbldonu, za većinu Britanaca je najsrećniji dan u 2013, rezultat je istraživanja, objavljenog u listu "Telegraf".

Zbog toga nema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sumnje da bi film o Mariju bio apsolutni hit na ostrvu, ali verovatno i u ostatku sveta, piše britanski Gardijan. Holivud se svojevremeno upustio u romansu sa tenisom, ali su ubrzo drugi sportovi preuzeli primat u filmskom svetu, pa bi novi teniski film bio pravo osveženje.

Kada su u pitanju uloge, Gardijanov filmski bloger Adam Boult dao je svoje predloge za neke od glavnih uloga u potencijalnom biografskom filmu o Mariju.

Endija Marija, prema njegovom mišljenju, najbolje bi dočarao Džejms Mekavoj kako zbog fizičke sličnosti tako i zbog potrebnog škotskog akcenta. Za ulogu Novaka Đokovića preporučuje Džesija Ajzenberga, jer kako kaže, srdačnog Srbina trebalo bi da igra neko kome bi publika mogla da se zameri, ne bi li se postigao bolji dramski efekat.

Marijevu majku, koja je bila i njegov prvi trener i večita podrška, odlično bi na bioskopskom platnu tumačila Helen Miren, dok bi Ivana Lendla, koji je takođe imao važnu ulogu u Marijevoj karijeru, savršeno izneo Kristofer Voken.

Boult je za kraj pomenuo i Kim Sirs, Marijevu pratilju, koja je sijala na tribinama tokom svakog meča, a koju bi mogla da igra Keri Maligan.

Kome biste vi podelili uloge u ovom filmu?

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.