Književni brod stiže u Novi Sad

Izvor: B92, 07.Okt.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Književni brod stiže u Novi Sad

Međunarodni festivalski književni brod "Književnost u toku", koji plovi Dunavom od Bugarske do Austrije, stići će 8. oktobra u Novi Sad i biće usidren na Keju žrtava racije kod spomenika "Porodica".

Kako najavljuju organizatori manifestacije, u okviru programa "Noć čitanja" predstaviće se slovenački književnici Tadej Golob, Nataša Kramberger, Peter Rezman i Damijan Šinigoj.

Programi su planirani i za svako naredno veče, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a brod iz Novog Sada isplovljava u sredu ujutro, kada će se uputiti prema Vukovaru u Hrvatskoj. U Srbiji ovaj projekat organizuje Međunarodni centar za književne prevodioce u Novom Sadu.

Festival se odvija u okviru Halma - Evropske mreže književnih centara iz Berlina, a pod pokroviteljstvom nacionalnih komisija Uneska Austrije, Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Projekat su podržali EU, Fondacija Robert Boš, Centralnoevropska inicijativa, Gete institut i drugi.

Festivalski brod krenuo je iz Bugarske 23. septembra, zatim je plovio kroz Rumuniju, a nakon boravka u Srbiji i Hrvatskoj, nastavlja plovidbu ka Budimpešti, Bratislavi i Beču.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Književni brod "Književnost u toku" sutra u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2011

NOVI SAD -..Međunarodni festivalski književni brod "Književnost u toku", koji plovi Dunavom od Bugarske do Austrije, stići će sutra u Novi Sad i biće usidren na Keju žrtava racije, kod spomenika "Porodica"...Kako najavljuju organizatori manifestacije, u okviru programa "Noć čitanja" predstaviće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.