Književna nagrada Đura Đukanov Ani Miloš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2020, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Književna nagrada "Đura Đukanov" Ani Miloš

U kikindskoj Narodnoj biblioteci "Jovan Popović" večeras je organizovana mala svečanost dodele književne nagrade "Đura Đukanov", koja je ove godine pripala Ani Miloš iz Beograda, za zbirku priča "Kraj raspusta". To je bila jednoglasna odluka Ognjenke Lakićević, Uglješe Šajtinca i Mladena Veskovića, članova žirija kikindske književne nagrade.

Književnu nagradu "Đura Đukanov" dodeljuje kikindska Narodna biblioteka "Jovan Popović", a laureat za 2019. je mlada književnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ana Miloš za zbirku priča "Kraj raspusta". Priznanje koje nosi ime banatskog pisca Đure Đukanova dodeljuje se za rukopis neobjavljene knjige priča, autora mlađeg od trideset pet godina. Kako se navodi u obrazloženju žirija, zbirka "Kraj raspusta" predstavlja rukopis, koji se kvalitetom pojedinačnih priča i kompozicijom celine izdvojio u odnosu na ostale rukopise pristigle na konkurs.

Kako se, između ostalog, navodi u obrazloženju žirija, Ana Miloš stvorila je autentičan pripovedni svet u kojem nalazimo niz uspešnih likova, pogotovo ženskih, koji tematizuju vreme u kojem živimo i sa čijim se indirektnim posledicama oni suočavaju.

Pored plakete sa imenom banatskog pisca, u okviru književnog priznanja "Đura Đukanov" nagrađena zbirka priča "Kraj raspusta" štampana je u tiražu od 350 primeraka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.