Knjige i dalje u modi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2019, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjige i dalje u modi

Uz dodatne škole i kurseve, slobodno vreme koje imate leti nije zgoreg potrošiti na čitanje dobrog štiva. Iako su elektronska izdanja sve popularnija, naša naredna priča potvrđuje da je štampano izdanje i dalje u modi.

Dnevna štampa ili knjige u rukama, neretko se primećuju na plažama i mestima za odmor. Mnogi smatraju da je letnje vreme stvoreno za čitanje lakših literatura, međutim, čitalački ukusi su različiti, pa samim tim i potražnja u bibliotekama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Mi smo ti koji pokušavamo da pomognemo korisnicima da im malo izgradimo taj čitalački ukus mada moram priznati da su danas veoma informisani i znaju šta traže i šta žele da čitaju tako da mi leti dopuštamo da se opuste", kaže Danijela Stanković, iz Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Napeti trileri i dela sa istančanim humorom skandinavskih autora, samo su neki od žanrova koje na osnovu iskustva, a i velike zainteresovanosti, bibliotekari preporučuju mladim čitaocima.

Dolaskom visokih temperatura raste potreba za odmor uz plažu i omiljenu knjigu. Dok jedni smatraju da je leto pravo vreme za romane Džejn Ostin drugi tvrde da je Erland Lu pravi izbor. Mišljenja su podeljena a izbor je veliki, zato svratite do najbliže biblioteke i pronađite knjigu koja će vam obeležiti leto.

Već 11. godinu za redom, dugogodišnji članovi i posetioci gradske plaže "Štrand", koriste besplatne usluge ogranka Gradske biblioteke. Da interesovanje za čitanjem ne jenjava, govori podatak da na dnevnom nivou ovaj ogranak poseti od 50 do 100 korisnika svih uzrasta.

"Na Štrandu uglavnom znaju uslove korišćenja a to je da je sve potouno besplatno. Potrebno je ostaviti samo neki lični dokument da bi se knjiga odnela na plažu i u toku dana se knjiga čita i uveče se vrati u Biblioteku", ističe Slavica Mikić, ogranak Gradske biblioteke na Štrandu.

Za sve koji žele da iznajme tražene knjige autora Elene Ferante i Frederika Bakmana, mogu da potraže u gradskoj biblioteci sa godišnjim učlanjenjem od 500 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.