Knjiga o srpskim podelama

Izvor: Glas javnosti, 12.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjiga o srpskim podelama

BEOGRAD - Povodom 40 godina umetničkog rada Dušana Kovačevića, večeras od 20 časova na Novoj sceni Zvezdara teatra biće održan prigodan program u okviru kojeg će biti predstavljena i nova knjiga ovog proslavljenog srpskog dramskog pisca - „Sve srpske podele (Srbe na Srbe)“.

Na sajtu Zvezdara teatra Kovačević navodi da bi želeo da to veče pretežno protekne u pesmi, odnosno primenjenoj poeziji, koju je godinama pisao za potrebe pozorišta, filma...

- Sve to je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sa željom da se večeras odagna osećanje „tužnog događaja“, o kome sam tako olako pisao u „Maratoncima“, ne sluteći da ću jednog dana imati godine sredovečnih likova te drame. Naravno, sad mi je uteha da sam ipak mnogo mlađi od Pantelije... Knjiga priča pisana je 60 godina; pisana je sećanjima, uspomenama, nezaboravom na drage ljude sa kojima se više ne mogu zdraviti, a proveli smo veći deo života u prijateljstvu i radu. Moji prijatelji se pominju u knjizi, koja je zapravo naša večita upitanost, čuđenje i neverica; da li je moguće, da li je ljudski razumljivo da smo kao narod podeljeni po svim mogućim (i nemogućim) osnovama, od kojih je (među koricama ove knjige) pobrojano i objašnjeno samo 20. (Bilo bi ih preko sto, da sam imao više vremena i papira). Knjiga o srpskim podelama je, nadam se, samo povod za ozbiljnije razmišljanje, šta će nam se desiti, gde ćemo stići, šta će biti s nama ako nastavimo da idemo dvosmernim putem; svađajući se, deleći se po svim osnovama - kaže popularni pisac.

Pored Kovačevića, u programu će učestvovati Laza Ristovski, Branko Knežević, Lena Kovačević, grupa „Apsolutno romantično“...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.