Knjiga Milane Babić sa uspehom promovisana i u Savezu pisaca Rusije

Izvor: Vostok.rs, 28.Jul.2023, 23:36

Knjiga Milane Babić sa uspehom promovisana i u Savezu pisaca Rusije

 U promociji su učestvovali: predsednik Upravnog odbora Saveza pisaca Rusije Nikolaj Ivanov, zamenici predsednika Upravnog odbora SPR Sergej Kotkalo i Nina Popova, član UO SPR Rusije Valerij Latinjin, radni sekretar Centralne kancelarije SPR Evgenij Kalačov, sekretari SPR Viktor Linik i Igor Vitjuk, Narodni umetnik Rusije Jurij Nazarov, glumica pozorišta na Taganki Polina Nečitajlo i drugi.
Predstavljamo vam dva osvrta na promociju, koje su napisali učesnici: Valerij Latinjin i Ana Tokareva.
Susret sa Milanom Babić u Savezu pisaca Rusije
U Šolohovskoj sali Saveza pisaca Rusije 25. jula održan je susret sa publicistom i javnim delatnikom Republike Srpske Milanom Babić i promocija njene knjige „Srpsko pitanje na prelomu epoha“ , koju je na ruskom jeziku objavila Centralno-černozjomska izdavačka kuća iz Voronježa.
Gošću i njenu knjigu predstavio je predsednik Saveta za nacionalne književnosti Saveza pisaca Rusije, počasni član Zajednice srpskih pisaca, pesnik i prevodilac Valerij Latinjin, koji Milanu poznaje više od deset godina i laureat je Festivala Republike Srpske “Vidovdanski pesnički susreti na gori Romaniji”.
U razgovoru o knjizi Milane Babić, njenom društvenom delovanju na jačanju mnogovekovnih srpsko-ruskih istorijskih veza, o iskušenjima koja su zadesila naše zemlje i narode, učestvovali su: predsednik Upravnog odbora Saveza pisaca Rusije Nikolaj Ivanov, narodni umetnik Rusije Jurij Nazarov, pesnik i prevodilac, izdavač serije antologija slovenske poezije „Iz veka u vek“ Sergej Glovjuk, glumica Teatra na Taganki Polina Nečitajlo, glavni i odgovorni urednik lista „Slovo“ Viktor Linik, zamenik predsednika Saveza pisaca Rusije, pesnikinja, kritičarka, prevodilac Nina Popova, zamenik predsednika Moskovske regionalne organizacije SPR, pesnik i prevodilac Igor Vitjuk, višestruki šampion sveta u karateu Dmitrij Jakovljev.
Susret, organizovan uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, protekao je u tako prijateljskoj i toploj atmosferi da se ni po završetku nikome nije žurilo da ode, svi su želeli da se zahvale Milani za njeno podvižništvo i ljubav prema Rusiji.
Milana Babić nije prvi put u Moskvi, a nada se da će uskoro ponovo biti prilike da se sastane sa ruskim kolegama po stvaralaštvu, jer ima spreman za objavljivanje rukopis nove knjige „Rusko pitanje na prelomu epoha“ – razmišljanja o ulozi Rusije u savremenom svetu i budućoj sudbini slovenskih naroda.
Radujemo se izlasku nove knjige i novom susretu sa talentovanim autorom!
Valerij Latinjin
Pobeda će biti naša!
U Savezu pisaca Rusije 25. jula održan je susret sa profesorkom srpskog jezika, diplomiranim teologom, srpskom književnicom i novinarkom – Milanom Babić.
Milana je u razgovoru sa piscima rekla da Ruse i Srbe veže ista sudbina, da je naša borba jedna, što su dokazali i tragični događaji Prvog i Drugog svetskog rata.
Milana tvrdi da samo zajedno možemo da prevaziđemo sve nedaće, koje će, nažalost, i ubuduće biti izazov za naše narode.
Milana Babić je predstavila rusko izdanje svoje knjige “Srpsko pitanje na prelomu epoha”, posvećene istoriji srpskog naroda, njegovom kulturnom i duhovnom doprinosu svetskoj zajednici i rusko-srpskim odnosima.
Na kraju susreta, Milana Babić je rezimirala:
„Celo progresivno čovečanstvo čeka predloge ruskog lidera i njegovog tima o budućem svetskom poretku.
Ne samo u odnosu na budućnost Ukrajine, koju Rusija sada mora potpuno denacifikovati i demilitarizovati, već i celog sveta.
Pobeda će biti naša!”
Ana Tokareva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.