Klinci, budućnost je vaša! (FOTO)

Izvor: Mondo, 29.Nov.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinci, budućnost je vaša! (FOTO)

Otvoren Festival nauke - pogledajte zanimljive eksperimente!

Svečanim otvaranjem na Beogradskom sajmu danas je počeo 12. Festival nauke, koji će tokom četiri festivalska dana okupiti stotine naučnika iz zemlje i sveta, kao i hiljade posetilaca spremnih na najuzbudljivije naučne avanture!

POGLEDAJTE!

Naučna zabava u tri hale Beogradskog sajma ove godine donosi izazove objedinjene festivalskom temom Zemlja budućnosti.

Posetioci >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << hale 3 mogu da pokrenu avion uz malu pomoć solarne energije, upuste se u istraživanje svemirskih stanica, otkriju kako mogu da dođu do čiste vode u slučaju da sve slavine presuše ili da se prošetaju kroz prošlost uz ples najrazličitijih epoha.

UHali 3A smešteni su  Ekspertinejdžeri, zona u okviru koje posetioci mogu da saznaju kako izgledaju vatrogasci budućnosti, roboti koji su se u okviru NASA-inog programa vinuli u svemir, kao i druge brojne naučne izazove.

Učenici Matematičke gimanzije će prikazati projekat koji su radili u sardanji sa NASA. Učenici su uspešno u kocki od 4x4cm uspeli da lansiraju memorijske čipove u svemir i testiraju na koji način kosmičko zračenje deluje na memoriju koja se koristi u svakodnevnim uređajima.

Tik pored njih prostire se najuzbudljivije igralište festivala na kojem su, sudarom reciklaže i kreativnih ideja, nove živote dobile stare, odbačene sprave za vežbanje. Naučno-fantastična bina i ove godine je u Hali 5, na kojoj eksplozivne, interaktivne i uvek zabavne naučne šou programe izvode naučnici iz Evrope i SAD!

U petak 30. novembra, u 9.30 časova na Maloj bini u Hali 3 Beogradskog sajma biće održana ceremonija svečanog prograšenja Ambasadora nauke u okviru koje će Festival nauke prvi put dodeljivati značke i diplome ambasadorima nauke, učenicima osnovnih i srednjih škola za njihov doprinos popularizaciji nauke. Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine dodeliće ovo značajno priznanje - titule Ambasadora nauke, mladim naučnicima iz cele Srbije.

Kao poseban Porodični dan i ove godine je osmišljena nedelja 2. decembar, kada će posetioce dočekati niz naučnih avantura prilagođenih svim uzrastima!

Prijatelj manifestacije, deseti put zaredom, je mts!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Učenici kovinske "Zmajeve" škole na Festivalu nauke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2018

Učenici kovinske "Zmajeve" škole sa svojim nastavnicima, već tradicionalno, prvog dana po otvaranju, posetili su na Beogradskom sajmu dvanaesti Festival nauke koji se ove godine održava sa temom "Zemlja budućnosti". ..Na ovoj najvećoj manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja u zemlji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.